Pressemelding fra Multitude 11. august 2006

16. august starter VM i multisport i Hemavan, Lappland, Sverige. VM i multisport eller Adventure Racing World Championship (ARWC) som konkurransen heter på engelsk, er den mest prestisjefylte multisportkonkurransen i verden for lag.

I løpet av 5-7 dager og netter skal deltakerne slite seg gjennom 800 kilometer og 15000 høydemeter. Løypa er foreløpig hemmelig men den skal være delt opp i 19-25 etapper og vil bestå av ca 360 km terrengsykling, 240 km løping/vandring, 128 km padling, 40 km rulleskøyter, 16 km kickbike og 16 km klatring/grotting/juving. Løypa er bare unntaksvis merket, lagene må selv orientere seg frem til sjekkpunkter undervegs.

Et lag består av fire personer og minst en av dem må være jente. Alle må være med fra start til mål og tiden regnes fra starten går til mållinjen brytes. Hver deltaker må bære med seg mye personlig utstyr i tillegg til obligatorisk lagsutstyr. Ved enkelte sjekkpunkter kan lagene få påfyll av mat og skifte klær og utstyr.

75 % av løypa vil ligge i Nordland og selv om løypa er hemmelig er det er klart at det blir besøk både i Okstindmassivet, på Svartisen og Sju Søstre.

Førstepremien er på 200.000 svenske kroner. 33 lag fra 14 nasjoner har meldt sin ankomst. To norske lag skal være med, Multitude Salomon og Norrøna Multitude.

Følg konkurransen live på: http://www.arwc2006.com